• slide
  • slide

WALLTHERM

De Walltherm - Kachel heeft twee branderkamers. In de bovenste branderkamer wordt het hout verbrand waarna de hete gassen naar de onderste branderkamer gezogen worden. De gassen worden verrijkt met secundaire lucht en naverbrandt onder hoge temperatuur. De verbrandingsgassen verwarmen zo het water. (Boiler functie) De Walltherm krijgt door het gebruik van de houtvergassertechniek een zeer hoog rendement van 93 % !
 
De Walltherm® is de eerste haard die het karakter van een sfeerhaard met de techniek van een CV-houtvergasserkachel combineert. De Walltherm® brengt houtvergassingstechniek in de woonkamer met een mooi vuur in de twee branderkamers. De Walltherm® maakt het mogelijk om uw huis volledig te verwarmen vanuit de woonkamer inclusief uw warme douchewater. In de winter geniet u van de bijzondere sfeer en stralingswarmte uit de dubbele branderkamers van de Walltherm. Zo werkt het: De Walltherm® heeft twee branderkamers. In de bovenste branderkamer wordt het hout ontstoken. Hierbij ontstaat houtgas dat naar de onderste branderkamer geleid wordt en hier samen met extra zuurstof op hoge temperatuur wordt verbrand tot ca. 1100°C. Het vermogen van de Walltherm® is 18 kw. De warmte wordt voor 30% afgegeven als stralingswarmte in de woonkamer en 70% via de warmtewisselaar afgegeven aan de centrale verwarming die de gehele woonruimte verwarmt. Dit kan door middel van Quik damming en infraroodglas terug gebracht worden tot 15 % naar woonruimte en 85 % naar de warmtewisselaar De Walltherm® houtvergasser heeft een zeer hoog rendement. Door de innovatieve verbrandingstechniek bereikt de houtvergasser het unieke rendement van ruim 93% met zeer goede gas massastroom- en lage fijn stof waarden (maar 24mg). Het mooie is, dat dit houtvergassingsysteem werkt zonder elektronische sturing en met natuurlijke trek. Waarbij storingsgevoelige elektrische componenten en ventilator geluiden niet voorkomten. Het rendement is indrukwekkend met temperaturen boven de 1100 graden in de onderste branderkamer en een operationele rookgastemperatuur ca. 130°. De overgebleven energie wordt ecologisch en economisch gebruikt om uw huis te verwarmen. De ideale combinatie uit één hand: Walltherm® met zonneboilersysteem Met de natuurlijke energie bronnen hout en de zon is het mogelijk om ecologisch en economisch de complete warmtevraag van een familiehuis te voldoen. Walltherm AIR Warme lucht kachel De Walltherm® Air is een warme lucht kachel die een woonruimte verwarmt via warme lucht en met behulp van de snelverwarming-functie worden twee extra kamers met warme lucht voorzien. De Houtvergassingstechniek garandeerd ook bij de Walltherm® Air Hoog rendement en zeer lage Emissiewaarde. BImSchV van de fase 2 limieten zijn al gehaald.

Het Model Walltherm® Wilder Kaiser Kunt u uw eigen persoonlijk ontwerp maken. Door deze inbouw kachel kunnen onze klanten genieten van een optisch inividueel ontworpen kachel maar toch blijven genieten van de hoog efficiente houtvergasserbrandingstechniek van de Walltherm® . De stenen ombouw geeft niet alleen comfort, maar heeft ook als effect de warmte voor lange tijd op te slaan en langzaam af te geven aan de kamer. De traditionele kachelbouw wordt hier gecombineerd met de nieuwste houtvergasserbrandingstechniek, met hoog rendement (93 %) en absoluut lage Emissie- en stofgehalte. Bezoek onze showroom en ervaar de unieke eigenschappen van de WALLTHERM in actie!
 
Contact
Westerhaard
Zegheweg 6
3931 MR Woudenberg
033-2865109

Showroom Westerhaard is gevestigd boven HEK Badkamers.

Vraag van de dag
V: Kan ik een houtkachel gebruiken in een woning met (w.t.w.) warmte terug win systeem?
A:
Dit is zeker mogelijk er zijn kamerluchtonafhankelijke verbrandingssystemen op hout en gas gebied.... Lees verder
Dit is zeker mogelijk er zijn kamerluchtonafhankelijke verbrandingssystemen op hout en gas gebied.
Bekijk ook andere veelgestelde vragen
Komt u langs?
Openingstijden:
  
Dinsdag:          op afspraak
Woensdag:      op afspraak 
Donderdag:      10:00 – 17:00
Vrijdag:             10:00  17:00
Vrijdagavond:   alleen op afspraak
Zaterdag:         10:00 – 16:00
 
Afspraak inplannen?
Mail ons op info@westerhaard.nl

Showroom Westerhaard is gevestigd boven HEK Badkamers.