• slide
  • slide

ALTECH

ALTECH Speksteen kachels
Altech is al 35 jaar dé expert op het gebied van vrijstaande speksteenkachels. Deze kachels worden volledig uit speksteen opgebouwd in een gietijzeren frame. Dit is uniek in de markt! In tegenstelling tot stalen kachels slaat speksteen de warmte van het prachtige vlammenspel op. Na het doven van het vuur stralen onze kachels tot wel 12 uur lang nog heerlijk zachte warmte uit. Deze infraroodwarmte zal ook uw woning zelf opwarmen, zodat zelfs de muren warmte gaan uitstralen. Zo kunt u veel langer genieten van de comfortabele stralingswarmte die deze kachels bieden, terwijl u minimale hoeveelheden hout verbruikt. Ook de unieke warmte van Altech speksteenkachels ervaren? Bezoek onze showroom in Woudenberg waar het gehele Altech assortiment brandend staat opgesteld.

Over Altech
Bijna 35 jaar geleden importeerden wij de eerste vrijstaande speksteenkachels uit Amerika. Geïnspireerd door de unieke stookmethode werd besloten om zelf speksteenkachels te gaan ontwerpen en produceren. We zijn dan ook heel trots dat we inmiddels al ruim 3 decennia een oerdegelijk Nederlands topproduct mogen produceren.

Ervaring
Door onze ruime ervaring binnen ons vakgebied en de mogelijkheid om onze eigen kachels te ontwikkelen, hebben we verscheidene nieuwe technieken weten toe te passen. Hierdoor branden Altech speksteenkachels niet alleen mooi, maar wordt ook een zeer efficiënte verbranding gerealiseerd. De warmte die bij deze verbranding ontstaat wordt middels ons tegenstroom principe zo optimaal mogelijk benut, waardoor zoveel mogelijk warmte ten goede komt aan het verwarmen van uw woning.

Duurzaam
Duurzaamheid staat bij Altech hoog in het vaandel. Op alle mogelijke manieren proberen we de verbrandingsefficiëntie van onze haarden te verbeteren, de uitstoot tot een minimum te beperken en de opgewekte warmte zo efficiënt mogelijk te benutten. De keuze voor het materiaal speelt daarin een belangrijke rol. Wist u bijvoorbeeld dat speksteen als een soort accu werkt? Het slaat de warmte van het vuur op en geeft het over een periode tot wel 12 uur af aan de omgeving. Zo haalt u met onze speksteenkachels meer warmte-afgifte uit 1 blok hout. Dat is goed voor het milieu én uw portemonnee!

Speksteen
Altech kachels zijn voor het grootste deel opgebouwd uit speksteen, een materiaal dat door haar unieke eigenschappen uitermate geschikt is om in te stoken.

Speksteen heeft de natuurlijke eigenschap warmte ruim twee keer zo efficiënt op te slaan en ruim 10 keer beter te geleiden als vuurvaste steen. De opgeslagen warmte wordt vervolgens geleidelijk afgegeven. Deze infrarode warmte is een heerlijk zachte warmte die voelt als een warme deken. Deze warmte wordt door de speksteen afgegeven tot wel 12 uur nadat het vuur in de kachel gedoofd is.

Bovendien verwarmt uw Altech kachel door deze stralingswarmte ook uw muren, plafonds en vloeren. Dit in tegenstelling tot plaatstalen kachels, die korte tijd enorme hitte uitstralen en snel weer afkoelen.

Gezondheid
Nog een voordeel van de stralingswarmte door het stoken in speksteen t.o.v. reguliere convectiekachels is dat er nauwelijks lucht verplaatst wordt. Een convectiekachel trekt lucht aan, deze lucht wordt verwarmd en vervolgens wordt deze warme lucht weer de kamer ingebracht. Hierdoor wordt ook stof de kamer door geblazen.

Bovendien verbrand deze stof tegen de extreem warme wand van de convectiekachel voordat dit weer uitgestoten wordt. Het inademen van dit stof is uiteraard schadelijk. Doordat Altech kachels geen lucht aantrekken om te verwarmen, maar hun warmte afgeven via de speksteen, hebben ze dit nadeel niet. Daarmee zijn ze tevens geschikter voor mensen met stofallergieën.

Kom in onze showroom in Woudenberg de luxe warmte van de Altech speksteen kachel proeven!
Contact
Westerhaard
Zegheweg 6
3931 MR Woudenberg
033-2865109
Vraag van de dag
V: ik wil een gashaard midden in de woonkamer maar wil de bovenkant vrijhouden zonder een pijp in het zicht kan dat?
A:
Ook hiervoor hebben we een oplossing, een goedgekeurd concentrisch aan/afvoer systeem.... Lees verder
Ook hiervoor hebben we een oplossing, een goedgekeurd concentrisch aan/afvoer systeem.
Bekijk ook andere veelgestelde vragen
Komt u langs?
Openingstijden:
 
GESLOTEN I.V.M. VAKANTIE 1 AUGUSTUS T/M 26 AUGUSTUS.
VANAF 25 AUGUSTUS ZIJN WE WEER BEREIKBAAR.
 
Dinsdag:          op afspraak
Woensdag:      op afspraak 
Donderdag:      10:00 – 17:00
Vrijdag:             10:00  17:00
Vrijdagavond:   alleen op afspraak
Zaterdag:         10:00 – 16:00
 
Afspraak inplannen?
Mail ons op info@westerhaard.nl